16.8.09  אלי רביד (לישי)  "הגאון" מועדת השמות –תגובה לי"ג

נהניתי כתמיד מרשימותיו ושיריו היפים של אשר רון  ואני שמח  שהם נחלת קוראי   האתר .

אשר מגן  בלהט  על כבודו של רחוב י''ג, עד כדי " הגשת בג''ץ כנגד  הגאון  מועדת השמות" וכו'.

במסגרת המטלות   לשחזור  בתים ומשפחות בקריה,  מצאתי הגיון בקביעת סדר הרחובות {על פי סדר הא-ב}

שבקריה שלנו. הקו שהנחה  את "וועדת השמות "  דאז, ואני מוצא אותו נכון גם היום, היה   כי הכביש הראשי הוא הציר  המרכזי של הישוב. כל הרחובות הרוחביים ,המסתעפים צפונה או דרומה מהכביש הראשי ,נקבעו על פי סדר מיקומם ממסילת הברזל.כך קבעו את  סדר הרחובות   החל מרחוב א'{שכבר אז היה חריג ונקרא ע'ש אלכסנדר זייד} ועד י'א, ואלה מהווים את השלד המרכזי.

לכל שאר הרחובות {בקרית חיים המזרחית },אשר לא נגעו בכביש הראשי  או הסתעפו ממנו,נקבע סדר א-ב  בהתאם לסמיכותם לשלד זה. כך למשל רחוב י'ט{שתחילתו מרחוב כ'},מוצא עצמו  לפתע תחום   בין הרחובות ו'  ו- ז'.

מאחר ורחוב י"ב  מקשר את רחובות י'  וי"א ,אני בא להגנתו של "הגאון מועדת השמות " שקבע כי רחוב י'ג ,המתפצל ממנו, אכן יצוין  כך.

כבר שנים  רבות שהרחובות  בקריה נושאים שמות של אנשים, ורק אנו,בכדי שנשכיל "להתמצא במרחב ",ממשיכים לדבר בשפת בראשית ולקבוע את מיקומנו על פי רחובות הא' –ב'. זהו "פגם "רציני שהוכח כבלתי ניתן לרפוי....

תודו,כי כל פגישה שלכם עם מי שהכריז על עצמו שהוא קרייתי,פותחת בשאלה הקבועה " מה  היה שם משפחתך המקורי ומאיזה רחוב אתם ???"

איתור כתובת  המשפחה בשלד הרחובות א' עד יא' הוא בדרך כלל מהיר.

אך ברחובות המיוחדים הללו,כמו רחוב י'ג הנדון, מלאכת האיתור  ממושכת יותר,מאפשרת לנו לנדוד למחוזות ילדות,לחלוף על פני שבילים ומגרשים נסתרים,להיזכר,כנקודות ציון ,במשפחה זו או אחרת עד הגיענו למטרה.

הנה ,התרומה  ממשהו  שעל  פניו נראה אולי כמשגה.

אלי רביד,לישי