אורי יסוד                                                                   ‏יום שישי 10 אוקטובר 2008

                                                                                                          

         צ ו ו ת   מ ח ק ר  ש ו ר ש י ם   ת ו ש ב י   ק ר י ת   ח י י ם

 

           אלי / ליישי רביד – רבינוביץ , עדינה גנדלפשינסקי , דבורה גוטמכרסלפ

              יורם סתיוסטוצ'ינסקי , אבישי ברקבנקיר , גייזי שביט – שייטוביץ       

   ועוד רשימה ארוכה של חברות וחברים שתרמו תרומה ברוכה וחשובה לעדכון רשימת המשפ' ברחובותיהם

 

אני נפעם ונרגש מהעובדה שיש צוות ששם לו למטרה את הצורך הבלתי מתפשר הזה של איתור ושימור המורשת והשורשים של תושבי קרית חיים . אני בטוח שישנם עוד רבים וטובים נוספים  שיהיו מוכנים לתרום מהידע הצבור אצלם ואצל בני משפחותיהם לקדום הנושא וע"י כך לשמר את המידע הכל כך חשוב הזה במיוחד כאשר אין ארכיון מסודר בקרית חיים ובמצבו הנוכחי   וקצב התדרדרותו (יותר מהבורסה !) הנוכחי , בואו לא מופתעים שביום בהיר אחד גם את זה   לא נמצא !!!

 

צריך גם לומר ולהדגיש שנעשתה פעילות יפה ומכובדת לאורך הדרך ע"י יורם , גייזי , אבישי ,   ורבים נוספים בשלבי שחזור הרחובות פעולה שבהחלט נתנה זריקת עידוד לשימור ההיסטוריה המפוארת של קרית חיים .  

אני נרגש , נפעם ומודע לעוצמת הפעילות הזו , וברשותכם בצניעות רבה אוסיף שיש לי חלק בעניין הזה ואני מבקש

לחדד מס' נקודות בעיקר למה שקשור ל – 160 המשפחות הראשונות , חברי ארגון א' .

 

משהחילונו לארגן את כנס הנוער העובד והלומד לדורותיו , אוגוסט 2004 נחשפתי לראשונה לעובדת חוסר הימצאותם של נתונים היסטוריים חשובים הקשורים לשורשים של תושבי  קרית חיים , נאלצנו להתמודד עם זה ובסופו של יום הצלחנו לא רע , אך בהחלט לא מספיק .

 

הפעם השנייה שנחשפתי לנושא 160 המשפחות הייתה כאשר הוחל ב – 2006  לארגן את חגיגות שנת השבעים וחמש לקריה , יחד עם ד"ר חדווה טרגר , ד"ר דן רונן ונוספים הגשנו לראש העיר תכנית מאד מפורטת לשנה שלמה של חגיגות שתחילתן היה באירוע מרכזי של פתיחת החגיגות  בינואר 2007 שבמהלכו הבאנו לסיום סכסוך רב שנים עם משפחת ארלוזורוב והם זכו לכבוד הראוי .

 

הרעיון היה שבאירוע הסיום בינואר 2008 שהוא יום הולדתה של הקריה תקוים הצדעה ל – 160  המשפחות הראשונות חברי ארגון א' – ראשוני הקריה .  חשוב לציין שזה היה הקריטריון המנחה , כי לא כל מי שגר באותה תקופה ברחובות א' ב' ג' ד'  היה באופן אוטומטי חבר בארגון א' .

 

במשך כמעט שנתיים עסקתי בחיפוש ואיתור המשפחות הללו וליתר דיוק בני/בנות המשפחות .  המעט שמצאתי באין ארכיון של קרית חיים לא סיפק אותי , בקרתי כמעט בכל מוזיאון וארכיון  אפשריים , בגבעת חביבה , בארכיון לבון , בחולדה , במוזיאון ההגנה ובארכיון הציוני הלאומי  בירושלים , ושם אגב מצאתי את מודעת האבל של ועד קרית חיים על מותו של חיים ארלוזורוב  וקריאת שמה של השכונה על שמו (מה שלא היה בארכיון קרית חיים) .

 

היה ברור לי שאזדקק לסיוע מסוים מותיקים ממני ובתקופה ששני האתרים פעלו השתדלתי מסיבות מובנות להצניע את פעולותיי . ובכל זאת לאחר שבניתי את השלד הממוין מיון ראשוני לפי רחובות א' ב' ג ' ד'  ומיון שני לפי שמות משפחה שאת תוצאותיו אתם רואים עתה באתר נעזרתי ע"י אנשים טובים כמו גייזי , אבישי , חנן פרגר , זהבה ונדרהורן , זאב רבינר , אברהם ארליך , ישראל קסטנברג ועוד . כל תוספות בכתב יד הן התוצאה של העזרה הרבה שקיבלתי .

ביקשתי מגייזי ואבישי לשמור את החומר בצנעה ולא לפרסמו כי המחשבה הייתה להפתיע את  160 משפחות בטקס סיום חגיגות השבעים וחמש , אך זה כידוע לא קרה וגם אינני בטוח שיקרה .

 

כל החומר הזה נמצא אצלי על המחשב שלי , לא נותרה עוד הרבה עבודה וכדאי שנשלימה ,על כן מי שיכול ויש לו חמרים מוזמן להעבירם אלי או אל גייזי  , אני אערוך את הטבלאות  מחדש והן תפורסמנה באתר .

 

אני רואה מחובתי להדגיש בפעם נוספת שהקריטריון המנחה ברשימות אלו הוא החברות בארגון א' , ואת המספר הזה של 160 המשפחות הראשונות  אימתתי פעם נוספת בעת שהתכוננתי לשאת דברים בשם קרית חיים בטקס האזכרה לחיים ארלוזורוב במלאת 75 שנה להירצחו שהתקיים  ב – 15.6.2008 ולמדתי שוב את תולדות קרית חיים מימי חולות ג'ידרו ועד ימינו . 

 

לצוות העוסק במחקר שורשים – תושבי הקריה ולגייזי המביא את דברם קבלו   ברכת יישר כוח .  אורי

 

 

 

הטיוטא ,רשימה גולמית ולא סופית של  160 המשפחות של ארגון א':הרשימה תתוקן ותעודכן בהמשך ע"י אורי יסוד.

  הטיוטא<      http://www.gshavit.net/wordDocs/Notices/160%20Families.htm